Info - Muziekkapel Vrijwillige Politie district Kerkrade

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Info
Muziekkapel
De Muziekkapel Vrijwillige Politie district Kerkrade (Politiekapel) is opgericht in 1955 vanuit de Gemeente Politie Kerkrade en is eenmalig in haar soort in de hele Provincie Limburg. Voornaamste doelstelling is het om het politieapparaat op een andere manier aan de burgers te tonen. De kapel luistert sinds de oprichting tal van manifestaties en bijzondere gelegenheden op. Van concerten in zalen en feesttenten tot optochten in Frankrijk, van opluisteren volksliederen bij interlands als Nederland-Japan (WK Jeugdvoetbal) en Nederland-Duitsland (G-teams) tot musiceren tijdens staatsbezoeken (Koning Willem Alexander, Koningin Maxima, Prinses Beatrix) maar ook eerder Koningin Wilhelmina. Alle leden zijn amtateur-musici welke onder leiding van dirigent Henk Haan wekelijks in Kerkrade repeteren en jaarlijks een 10-15 optredens verzorgen. Om de muzikaliteit te waarborgen maken ook niet politiemensen deel uit van de kapel.

Repetities en Repertoire
De Politiekapel repeteert elke dinsdag van 19.45 - 21.45 uur in Gemeenschapshuis 't Sjtaater Hoes, Schaesbergerstraat 27, 6467 EA Kerkrade. Deze bijzondere muziekvereniging o.l.v. dirigent Henk Haan verzorgt voornamelijk concerten vol populaire mars&blaasmuziek. Het repertoire is divers en bestaat uit meer dan 100 muzikale werken, van Ernst Mosch tot Tina Turner en van James Last via Frank Sinatra naar Nick en Simon. Daarmede staat het orkest garant voor menig uur muziekplezier. De kapel is vaak te zien en te beluisteren tijdens tal van concerten/ streetparades / optochten / volksliederen (o.a. interlands/vlaghijsen) / ceremonies / manifestaties / bijzondere gelegenheden / kerkdiensten. Beschermvrouw van de Politiekapel is oud politicus Ine Aasted-Madsen van Stiphout.
Boekingen/info
mail naar mvpkerkrade@hotmail.com of bel ons op 06-50868057
De Politiekapel is lid van de Bond van Politiemuziekverenigingen Nederland, de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en de Federatie voor Kerkraadse Hafaverenigingen.
Ons rekeningnummer/KVK
Iban NL10 RABO 0175224943 - BIC RaboNL2U
Wij staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel: 14078850
Podiumvereisten
Voor concerten is er een minimaal vloer/podium oppervlak benodigd van 7 meter breed en 4 meter diep. Er dienen een 24 stoelen zonder armleuningen beschikbaar te zijn. De kapel musiceert altijd volledig live on stage en zonder microfoonversterkingen. Een microfoon ter aankondiging van muzikale werken mag gereed worden gesteld.
Politiemuziek Nederland
Binnen de politie wordt al vele jaren enthousiast muziek gemaakt. Kijk maar eens op www.politiemuziek.nl. Op dit moment zijn er 23 koren, ensembles en orkesten op verschillende locaties in Nederland actief. Deze locaties zijn vooral ‘door de historie’ bepaald; sommige gezelschappen bestaan al meer dan 100 jaar. Ook De Muziekkapel Vrijwillige Politie district Kerkrade timmert al een hele periode, thans 63 jaar, aan de weg. De decentrale politiemuziekgezelschappen bestaan uit een kern van politiemensen in actieve dienst, aangevuld met enthousiaste burgermuzikanten die de politie muzikaal ondersteunen. Alle muziekgezelschappen zijn zg. zelfstandige rechtspersonen (Vereniging of Stichting). Binnen de Nationale Politie zijn de muziekgezelschappen onderling verbonden in de Stichting Politiemuziek Nederland (SPN). De Stichting Politiemuziek Nederland behartigt de belangen van de muziekgezelschappen, bewaakt het muzikaal- en representatief niveau en draagt namens de Korpsleiding zorg voor de financiële ondersteuning. Het Stichtingsbestuur wordt voorgezeten door de landelijk portefeuillehouder politiemuziek, hoofdcommissaris Gery Veldhuis, politiechef van de Eenheid Noord-Nederland. De Stichting Politiemuziek Nederland is ingeschreven in het Handelsregister onder het KvK-nummer 70895309

Trailer
Bekijk onze trailer
Contact
Voor al uw vragen en meer info kun je graag met ons in contact treden:
Website: www.mvpkerkrade.nl
E-mail: mvpkerkrade@hotmail.com
Facebook: www.facebook.com/politiekapel
Youtube: www.youtube.com/politiekapelkerkrade
Telefoon 06-50868057
Lidmaatschappen
Wij zijn lid van:
- de federatieve bond van muziekgezelschappen kerkrade
- de limburgse bond van muziekgezelschappen


Facebook
Vind ons leuk en volg ons ook op Facebook!
Klik daartoe op de button links van deze tekst!
Alle foto's op onze website www.mvpkerkrade.nl zijn sfeerfoto's waarbij niet een individu centraal staat
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu