Info - Muziekkapel Vrijwillige Politie district Kerkrade

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

De Muziekkapel Vrijwillige Politie district Kerkrade (Politiekapel) is opgericht in 1952 vanuit de Gemeente Politie Kerkrade en is eenmalig in haar soort in de hele Provincie Limburg. De kapel luistert tal van manifestaties en bijzondere optredens op. Van concerten in zalen en feesttenten tot optochten in Frankrijk, van opluisteren volksliederen bij interlands als Nederland-Japan (WK Jeugdvoetbal) in een uitverkocht Parkstad Limburg Stadion en Nederland-Duitsland (G-teams) tot musiceren tijdens staatsbezoeken (Koning Willem Alexander, Koningin Maxima, Prinses Beatrix) maar ook eerder Koningin Wilhelmina. Alle leden zijn amtateur-musici welke onder leiding van dirigent Henk Haan wekelijks in Kerkrade repeteren en een 8-10 keer (in 2018 nu reeds 13 keer) concerteren/optreden.

De Politiekapel repeteert elke dinsdag van 19.45 - 21.45 uur in Gemeenschapshuis 't Sjtaater Hoes, Schaesbergerstraat 27, 6467 EA Kerkrade. Deze bijzondere muziekvereniging o.l.v. dirigent Henk Haan verzorgt voornamelijk concerten vol populaire mars&blaasmuziek. Het repertoire is divers en bestaat uit meer dan 100 muzikale werken, van Ernst Mosch tot Tina Turner en van James Last via Frank Sinatra naar Nick en Simon. Daarmede staat het orkest garant voor menig uur muziekplezier. De kapel is vaker te zijn tijdens tal van cocnerten/ streetparades / optochten / volksliederen (o.a. interlands/vlaghijsen) / ceremonies / manifestaties / bijzondere gelegenheden / opluisteren van kerkdiensten. Beschermvrouw van de Politiekapel is oud politicus Ine Aasted-Madsen van Stiphout.
Boekingen/info:
mail naar mvpkerkrade@hotmail.com of bel ons op 06-50868057
De Politiekapel is lid van de Bond van Politiemuziekverenigingen Nederland, de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en de Federatie voor Kerkraadse Hafaverenigingen.

Ons rekeningnummer:
Iban NL10 RABO 0175224943 - BIC RaboNL2U
Wij staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel: 14078850

Podiumvereisten:
Voor concerten is er een minimaal vloer/podium oppervlak benodigd van 7 meter breed en 4 meter diep. Er dienen een 24 stoelen zonder armleuningen beschikbaar te zijn. De kapel musiceert altijd volledig live on stage en zonder microfoonversterkingen. Een microfoon ter aankondiging van muzikale werken mag gereed worden gesteld.
Contactgegevens:
Website: www.mvpkerkrade.nl
E-mail: mvpkerkrade@hotmail.com
Facebook: www.facebook.com/politiekapel
Youtube: www.youtube.com/politiekapelkerkrade
Telefoon 06-50868057

De Politiekapel als uw muzikale gast? Klik ook eens op naaststaand filmpje!

Politiekapel op Facebook!
Vind ons leuk en volg ons ook op Facebook!
Klik daartoe op de button links van deze tekst!
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu