Nieuws - Muziekkapel Vrijwillige Politie district Kerkrade

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws
Politiekapel op TV
geplaatst 06 oktober 2018

Radio & TV zender L1 maakte opnames van de Politiekapel tijdens ons optreden in Wijnandsrade.
Deze zijn uitgezonden op TV en ook terug te kijken. Klik hier toe: POLITIEKAPEL OP TV
De kapel komt dan na 3.14 minuut.
Veel kijk en luisterplezier!Live fragment uit Schnackl-Polka
geplaatst 09 september 2018

Naaststaand filmpje geeft een korte live opname uit de Schnackl Polka weer. Dit tijdens ons optreden in Wijnandsrade.
Ook weten wat Schnacklen is? Bezoek dan een van onze concerten.Muzikale avond Streeperkruis Landgraaf
geplaatst 07september 2018

Dinsdagavond 4 september musiceerden wij voor de talrijk aanwezige dames van het Vrouwengilde Landgraaf. Het werd een avond met interactie en muziekgenot. Er werd mee gezongen, gesjoenkeld, geklapt, er was tijd voor een stukje vla  maar vooral ook tijd voor muziek.L1 opnamen in Wijnandsrade
geplaatst 03 september 2018

Op zodag 2 september namen wij deel aan het kapellentreffen op een drukbezochte binnenplaats van Kasteel Wijnandsrade. Ook TV zender L1 was speciaal voor ons afgereisd om enkele opnamen te maken. Deze worden in oktober uitgezonden waarover later natuurlijk meer. Het treffen was georganiseerd door Blaasorkest de Rotsjer Jonge welke hun 60 jarig bestaansfeest vierden.
Gouden jubilaris Wiel Schijns
geplaatst 28 augustus 2018

Wiel Schijns, eerder ook reservist bij de Kerkraadse Politie, viert een uitzonderlijk jubileum. 1 september is hij namelijk 50 jaar lid van de Muziekkapel Vrijwillige Politie district Kerkrade - Politiekapel. Wiel werd op 1 september 1968 als slagwerker binnengehaald bij dit gezelschap. Traditioneel worden jubilarissen gehuldigd tijdens de volgende verenigingsdag welke in juni 2019 op het programma staat, voorafgaand door de jubilarissenviering in maart 2019 welke Gemeente Kerkrade in samenwerking met de federatie jaarlijks organiseert. Wiel heeft met de kapel vele optredens in binnen -en buitenland meegemaakt en doet dit nog steeds (grote trom). Ook is hij nooit te beroerd om waar dat kan een helpende hand uit te steken. Zo heeft hij jarenlang een busje voor de kapel gereden waarmee de instrumenten en muzikanten naar optredens werden gereden en heeft hij federatievergaderingen bijgewoond namens de kapel. Wiel, van harte gefeliciteerd en dank voor 50 jaar lidmaatschap! Dat we nog lang samen muziek mogen maken! Je muziekvrienden van de Muziekkapel Vrijwillige Politie district Kerkrade - Politiekapel
Kapellentreffen 2 september
geplaatst 25 augustus 2018
Zondag 2 September 2018 (11.00 – 19.00 uur)
Kasteel Wijnandsrade ivm 60 jarig bestaan Rotsjer Jonge
Opfergeltstraat 2, Wijnandsrade
Deze dag zal in het teken staan van een groots kapellentreffen, waarbij de volgende kapellen zullen optreden:
11.00-12.15 uur   Boemelkapel uit Banholt
12.30-13.45 uur   Krajovjanka uit Beringe
14.00-15.15 uur   Politiekapel uit Kerkrade
15.30-16.45 uur   Putter Seniorenkapel uit Puth
17.00-18.15 uur   Munsterglaner kapel uit Munstergeleen

Naast dit kapellentreffen zal er op de binnenplaats van het kasteel een Rötsjer Crea-markt plaatsvinden, eveneens vanaf 11.00 uur.
Deze Crea-markt zal bestaan uit marktkramen met onder andere beelden, schilderijen en boetseerwerk.
Deze dag is niet compleet zonder een kindermiddag waar kinderen kunnen pony rijden, sjoelen, boogschieten en blikgooien. Er zal eveneens een springkussen aanwezig zijn en kinderen kunnen zich laten schminken.
Tenslotte is er voor de kinderen nog een kleurwedstrijd. De kleurplaten dienen uiterlijk om 14 uur te worden ingeleverd. De winnaar zal rond 15 uur bekend worden gemaakt.
De  kleurplaat en het programma zijn hieronder te downloaden:
Beide dagen gratis entrée en parkeren!

Bron: Rötsjer JongeZomerstop tot 20-08-2018
geplaatst 15 juli 2018
De kapel geniet momenteel (na een drukke muzikale periode) van een welverdiende zomerstop. Vanaf 21 augustus worden de repetities hervat en staan er nog eens 6 zeer diverse concerten op het programma. Waar en wanneer de kapel musiceert? Neems eens een kijkje in onze agenda.
Verenigingsdag 30-06-2018
geplaatst 1 juli 2018
Met maar liefst 10 optredens voor de zomerstop werd met de niet meer weg te denken verenigingsdag op 30 juni de vakantie ingeluid. De repetities worden hervat op dinsdag 21 augustus aanstaande. Dan volgen opnieuw 6 prachtige muzikale optredens (zie hiervoor onze agenda).  De verenigingsdag kenmerkte zich onder meer door een prachtvolle wandeling in het heuvelland, gezellig samenzijn, koffie met gebak, een mini-open air concert op het fantastisch gelegen prima bezochte panoramaterras van Hoeve de Eik in Epen en een lekkere barbecue.
Alle foto's op onze website www.mvpkerkrade.nl zijn sfeerfoto's waarbij niet een individu centraal staat
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu