Nieuws - Muziekkapel Vrijwillige Politie district Kerkrade

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws
Uitverkocht huis tijdens Kerstconcert
geplaatst 16 december 2018

Vandaag 16 december waren we voor de derde keer (eerder in 2012 en 2015) te gast in de Mehrzweckhalle te Broicher Siedlung.

Deze keer voor een geweldig kerstconcert.

Dit alles in samenwerking met en op uitnodiging van mannenkoor Broicher Siedlung.

Het concert wat tot op de laatste stoel uitverkocht. Het koor en de politiekapel musiceerden zowel afzonderlijk alsoook gedeeltelijk samen.

3 jubilarissen Politiekapel
geplaatst 10 december 2018

Eerder hebben wij al het bijzondere 50 jarig jubileum van slagwerker Willem Schijns gemeld. Daaraan kunnen voor 2018 toegvoegd worden de jubilea van Sjef Langenberg (50 jaar muzikant) en van Lucien Andriolo (per 7 december 2018: 25 jaar lid).

Voor meer info over deze jubilea, klik op JUBILEA 2018, foto: Helga Klinkers

Kerstmarkt Merode met Politiekapel
geplaatst 9 december 2018

Ondanks het regenweer wist ook vandaag de romantische kerstmarkt van Schloss Merode (tussen Aachen en Düren) veel volk te trekken.

We musiceerden (niet in uniform) een twee uur op de binnenplaats van het imense waterslot in een omgeving versierd met vele duizenden lichtjes en fakkels.

Naast talrijke kerstmuziekwerken hebben we ook twee keer de vele aanwezigen muzikaal begeleid met het zingen van "Alle Jahre wieder" waarna de kerst-engel vanuit de kasteeltoren verscheen en gedichten vertelde. Naast -en onderstaand enkele foto's van vandaag.
Dr. Calshof
geplaatst 13 november 2018

Een top publiek in een bomvol Meander Zorgcentrum Dr. Calshof in Landgraaf. Daarmede kreeg de start van onze Tournee genaamd "Dromerij" meteen extra glans.

Onderstaand  twee video-opnames ter impressie alsmede enkele foto-kiekjes.
Tournee 2019
geplaatst 10 november 2018

De Politiekapel live on stage. Op haar tournee door de gehele (eu)regio neemt de kapel haar toehoorders mee naar heerlijke walzers en prachtige polka's, naar militaire marsen en muziek om bij weg te dromen. En net dit laatste is de nieuwe titel van haar nieuwe tournee. Een bijna 2 uur durend muzikaal programma met als centrale lijn Dromerijen. Van het muzikale werk TRAUMerei van Guido Henn tot trompetsolo's als in die kleine Bergkirche. En natuurlijk zal ook de böhmischer TRAUM niet ontbreken.Politiekapel op TV
geplaatst 06 oktober 2018

Radio & TV zender L1 maakte opnames van de Politiekapel tijdens ons optreden in Wijnandsrade.
Deze zijn uitgezonden op TV en ook terug te kijken. Klik hier toe: POLITIEKAPEL OP TV
De kapel komt dan na 3.14 minuut.
Veel kijk en luisterplezier!Live fragment uit Schnackl-Polka
geplaatst 09 september 2018

Naaststaand filmpje geeft een korte live opname uit de Schnackl Polka weer. Dit tijdens ons optreden in Wijnandsrade.
Ook weten wat Schnacklen is? Bezoek dan een van onze concerten.Muzikale avond Streeperkruis Landgraaf
geplaatst 07september 2018

Dinsdagavond 4 september musiceerden wij voor de talrijk aanwezige dames van het Vrouwengilde Landgraaf. Het werd een avond met interactie en muziekgenot. Er werd mee gezongen, gesjoenkeld, geklapt, er was tijd voor een stukje vla  maar vooral ook tijd voor muziek.L1 opnamen in Wijnandsrade
geplaatst 03 september 2018

Op zodag 2 september namen wij deel aan het kapellentreffen op een drukbezochte binnenplaats van Kasteel Wijnandsrade. Ook TV zender L1 was speciaal voor ons afgereisd om enkele opnamen te maken. Deze worden in oktober uitgezonden waarover later natuurlijk meer. Het treffen was georganiseerd door Blaasorkest de Rotsjer Jonge welke hun 60 jarig bestaansfeest vierden.
Gouden jubilaris Wiel Schijns
geplaatst 28 augustus 2018

Wiel Schijns, eerder ook reservist bij de Kerkraadse Politie, viert een uitzonderlijk jubileum. 1 september is hij namelijk 50 jaar lid van de Muziekkapel Vrijwillige Politie district Kerkrade - Politiekapel. Wiel werd op 1 september 1968 als slagwerker binnengehaald bij dit gezelschap. Traditioneel worden jubilarissen gehuldigd tijdens de volgende verenigingsdag welke in juni 2019 op het programma staat, voorafgaand door de jubilarissenviering in maart 2019 welke Gemeente Kerkrade in samenwerking met de federatie jaarlijks organiseert. Wiel heeft met de kapel vele optredens in binnen -en buitenland meegemaakt en doet dit nog steeds (grote trom). Ook is hij nooit te beroerd om waar dat kan een helpende hand uit te steken. Zo heeft hij jarenlang een busje voor de kapel gereden waarmee de instrumenten en muzikanten naar optredens werden gereden en heeft hij federatievergaderingen bijgewoond namens de kapel. Wiel, van harte gefeliciteerd en dank voor 50 jaar lidmaatschap! Dat we nog lang samen muziek mogen maken! Je muziekvrienden van de Muziekkapel Vrijwillige Politie district Kerkrade - Politiekapel
Verenigingsdag 30-06-2018
geplaatst 1 juli 2018
Met maar liefst 10 optredens voor de zomerstop werd met de niet meer weg te denken verenigingsdag op 30 juni de vakantie ingeluid. De repetities worden hervat op dinsdag 21 augustus aanstaande. Dan volgen opnieuw 6 prachtige muzikale optredens (zie hiervoor onze agenda).  De verenigingsdag kenmerkte zich onder meer door een prachtvolle wandeling in het heuvelland, gezellig samenzijn, koffie met gebak, een mini-open air concert op het fantastisch gelegen prima bezochte panoramaterras van Hoeve de Eik in Epen en een lekkere barbecue.
Alle foto's op onze website www.mvpkerkrade.nl zijn sfeerfoto's waarbij niet een individu centraal staat
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu